Ettől az időtől csak a koton véd meg

2014.07.28. 00:26

Az Időkép időjárás-jelentésében a „Mit vegyek fel holnap?” kérdésre nyári ruhát és esernyőt javasolnak, pedig a heti időjárást elnézve teljesen mindegy. Ilyenkor csak az olyan barkácsmegoldások működnek, mint a fejre húzott koton, az oxigénpalack és a gumicsizma kombinációja. A koton megvéd a záporoktól és zivataroktól, az oxigén segít, hogy ne fulladjunk meg az extrém magas páratartalom miatt, a gumicsizma meg felhőszakadás közben sem ázik be. (Dezodort és alsóneműt azért viseljenek hozzá.)

Hétfőn meleg lesz, de ezt a csapadék legalább hatféle formában igyekszik enyhíteni. Záporok, zivatarok, jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések - tényleg, legalább egy esernyőt vigyenek magukkal. Meleg ruhát nem muszáj, 26-31 fokot ígérnek, még úgy is, hogy délután visszaesik a hőmérséklet.

Kedden képzeljék el ugyanezt, szélviharral. Borongós égbolttal. Megnövekvő felhőzettel. Kialakult záporokkal, zivatarokkal. Helyenként felhőszakadással. Kicsit magasabb nappali hőmérséklettel.

Szerdára szaunaszerű idő várható: magas páratartalom, nagy meleg - 31 Celsius-fok -, záporok, zivatarok. Estére várható egy jól fejlett zivatarrendszer is, ami átsöpör az országon, felhőszakadást, jégesőt, viharos kifutószelet hagyva maga után. Csütörtökön jön az enyhülés: nem akar majd minden percben leszakadni az égbolt, és kimondottan jó lesz keleten-északkeleten élvezni a kánikula berobbanását, a 26-34 fokot.