Özönvíz zúdult Újpestre

2014.07.29. 19:06 Módosítva: 2014.07.29. 20:06

Délután fél öt körül felhőszakadást hozó zivatar alakult ki Újpesten - írja az Időkép.hu. Több villamos is leállt, Újpesten és Rákospalotán több forgalmas úton is dugó alakult ki a nagy mennyiségű csapadék miatt.

Nem közlekedik a 62-es villamos, a 69-es villamos rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és Újpalota, Zsókavár utca között jár, a 12-es villamos helyett teljes útvonalon pótlóbusz jár, a 14-es villamos helyett pedig Angyalföld kocsiszín és Káposztásmegyer, Megyeri út között.

Tömegesen kapnak bejelentéseket a kedden a főváros egy részét érintő vihar miatt - közölte a katasztrófavédelem. Eddig 78 bejelentés érkezett, főként a IV. és a XV. kerületből, közülük hetven esetben még dolgoznak a szakemberek. Az eddig megoldott vészhelyzetek zöme vízbetörés volt a hirtelen jött csapadék miatt, de több helyen a kidőlt fák, a leszakadó ágak és megrongálódott oszlopok, vezetékek okoztak problémát.

Több autó is elakadt a IV. és a XV. kerület határán található Árpád úti felüljáró környékén a hirtelen felgyűlt csapadékvízben. Az utasoknak sikerült elhagyniuk a járműveket.

15.kerület Arany János utca az esőzés után

A katasztrófavédelem közleménye szerint villám csapott egy társasház kéményébe a XVI. kerületi Baross utcában. A kémény ledőlt és megrongálta a tetőt, de senki nem sérült meg a balesetben - írták.

Kalap, Kabát

Az Újpest FC hivatalos Facebookján közölte a képet, amin Kabát Péter focista és Audija látható, amint pórul jártak a felhőszakadás miatt. Kicsit később szerencsére már arrébb tudodd állni az autóval a támadó.

Kabát Peti is pórul járt
Kabát Peti is pórul járt
Fotó: Újpest FC / Facebook