Lassan haladnak a kiégett Andrássy úti palotával

2014.07.30. 07:41

Még az elsődleges veszélyelhárítás is legalább egy hónapig eltarthat a Kodály köröndön leégett Andrássy úti egykori palotaépületben. - írja a Népszabadság szerdai száma. A szakemberek múlt kedden láttak neki a tisztogatásnak, egy hétnyi munka után még mindig a tető és a harmadik emeleti födém szélén lelógó, meglazult elemeket szedik le a július 15-én kigyulladt épületről. 

A rendőrség a munkálatok idejére lezárta a környező utcákat, és az Andrássy út szervizútjának egy részét. Az elsődleges veszélyelhárítás után ezeket majd részlegesen megnyitják a forgalom előtt. Óvári Gyula alpolgármester azt mondta a Népszabadságnak, az elsődleges veszélyelhárítás befejezése után még legalább három-négy hónapba telik, mire minden romot sikerül eltakarítani. Az önkormányzat kedden írt ki pályázatot a munkálatok elvégzésére.

A világörökség részét képező épület tetőterének kiégésével kapcsolatban két munkást gyanúsítanak, akik bevallották, hogy bár nyílt lánggal dolgoztak odenfent, nem vittek magukkal poroltót, csak egy vödör homokot készítettek maguk mellé tűzoltásra.

A tűzről és a ház kilakoltatásáról itt olvashatja beszámolónkat > > > > > > >