Újabb baleset az M7-esen

2014.07.30. 10:15 Módosítva: 2014.07.30. 16:38
Frissítés: Még egy baleset történt

A délelőtti baleset után szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi délután az M7-es autópályán a balatonőszödi lehajtónál a Nagykanizsa felé vezető oldalon, a forgalom csak a külső sávban haladhat. A 128-as kilométerszelvényben történt balesetben senki nem sérült meg, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a belső sávot.

Felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító tartálykocsi az M7-esen Fonyódnál szerda reggel fél tízkor, a sofőr azonnal meghalt, írja a Police.hu. Az autópályát mindkét irányban, teljes szélességében lezárták lezárták a 157-es kilométer környékén. A tűz eloltásáról 11-kor számolt be a Katasztrófavédelem.

Délután négykor a rendőrség közölte, félpályás útlezárás van érvényben negyed négytől, a forgalom a külső sávon halad.  Később megindult a forgalom az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán is, a leállósávon.

A baleset a Táskai pihenőhely Nagykanizsa felőli oldalán történt, a kamion a „szalagkorlátnak borult” a Katasztrófavédelem közleménye szerint. A tűzhöz a balatonboglári tűzoltók érkeztek ki először, de reggel 10 körül úton voltak a marcali, keszthelyi, kaposvári és siófoki tűzoltók is. Három vízszállító járművet is riasztottak. Délelőtt fél tizenegykor két habsugárral oltották a tűzoltók az égő üzemanyagot.

Még egy olvasói fotó, közvetlenül az égő roncsok mellől:

10578413 739159059484986 1331847291 n
Fotó: Olvasónk, S. Ádám / Index

Az út várhatóan délután négyig lesz lezárva, utána megnyitják a leállósávot. A tűz olyan nagy volt, hogy az út felső minimum 4-6 centiméterét vissza kell marni és újra kell aszfaltozni. A szalagkorlát is megsérült, ezért ezt is ki kell javítani, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közlemény szerint az időjárástól függően várhatóan péntek délutánra készülhet el az ideiglenes helyreállítás, hogy a hétvégi nagyobb forgalmat már ne tartsa fel lezárás.

A Katasztrófavédelem és a rendőrség korábban arra kérte az autósokat, hogy kerüljék el az autópályának ezt a szakaszát és segítsék a tűzoltók szabad mozgását. A forgalmat a rendőrség Nagykanizsa felé a 150-es kilométernél, Budapest felé a 160-as kilométernél tereli a hetes útra. A rendőrség kerülő útvonalként – mindként irányban – a 76-os és a 71-es számú főutat javasolja a Balaton északi partján, írja a Police.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport