Kopókat szimatol a volt rendőrkapitány

2014.07.30. 12:37

Pásztor Albert a baloldali színekben induló polgármesterjelölt, volt rendőrkapitány nyílt levélben szúr oda egyet fő ellenfelének, Kriza Ákos jelenlegi miskolci polgármesternek. Az ügyes fogalmazványban Pásztor először nyájas szavakkal köszönetet mond múltbéli elismeréseiért:

Nagyszerű pillanata volt az életemnek, amikor három évvel ezelőtt, becsülettel megszolgált munkásságomat az Ön előterjesztésére „Pro Urbe”, „A VÁROSÉRT” díjjal ismerte el Miskolc önkormányzata.

Majd megint csak megköszöni azt, hogy Kriza rendészeti tanácsadói állással kínálta meg. És ekkor, a sok kedvesség után jön a drámai fordulópont kettőjük kapcsolatában:

Volt egy sorsfordító pillanata a beszélgetésünknek. Kérdésemre válaszolva Ön azt mondta, hogy azért dolgozik annyi idegen a Városházán és intézményeiben, mert „Miskolcon nincs meg a megfelelő szürkeállomány” a feladatok elvégzéséhez. Akkor eldöntöttem, hogy egy ilyen szemlélethez, a város lakóinak ilyen lenézéséhez nem asszisztálok.

És innentől jön az a szakasz, melyben a Nagy Egyetértés átvált Kriza elleni támadásba: Pásztornak ugyanis a miskolciak melletti kiállásért meghurcoltatás lett osztályrésze. A baloldali jelölt ellen ugyanis – persze valószínűleg a polgármester-jelöltség elvállalása után – állítása szerint kemény lejáratókampány indult el.  Ebből Pásztor a következőket tapasztalta:

  • Kriza „munkatársai, bérencei” Pásztor volt munkahelyén kérdezgetik annak ismerőseit.
  • „hazugságokat sugallnak és terjesztenek” róla, többek között az önkormányzati újságban
  • Megkérdőjelezik szakmai teljesítményét nem, nem a cigánybűnözőzést.

Pásztor befejezésképp néhány jó tanáccsal látja el riválisát, olyanokkal, mint:

  • „A harag, és a félelem, nem jó tanácsadó.”
  • „nyomatékosan kérem Önt, hogy fejezze be ezt a miskolci emberektől idegen, gyalázatos viselkedést„
  • „végre végezze a munkáját”