Füstöt jelzett a gép, kényszerleszállás Ferihegyen

2014.07.31. 14:59 Módosítva: 2014.07.31. 17:56

Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után a Lufthansa LH1788 számú, München - Bodrum járata, mert a személyzet füstjelzést észlelt - értesült az Airportal.hu.

Az Airbus A320-211 típusú repülő személyzete a szerbiai Újvidék felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A gép személyzete azért döntött a budapesti landolás mellett, mert a repülőgép rendszerei füstöt jeleztek.

A járat útvonala a Flightradar.com virtuális radarképén.
A járat útvonala a Flightradar.com virtuális radarképén.
Fotó: AIRportal.hu

A repülőgép 13:09 perckor rendben leszállt Ferihegyen a 31R futópályán, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság egységei az ilyenkor szokásos eljárásoknak megfelelően már a futópálya mellett várták a gépet, majd az állóhelyére kísérték - írja az Airportal.

Az utasok közül senkinek nem eset baja, de a személyzet hat tagját kivizsgálásra kórházba szállították füstmérgezés gyanúja miatt - tudta meg a HavariaPress.

A gép egyik utasa, egy német dj, a Facebookjára töltötte fel ezt a  képet, és leírta, hogy milyen horrorisztikus volt ez a vészhelyzet a fedélzetről nézve. "A stewardessek gázmaszkban rohangáltak, és mindenki meg volt őrülve" - írta. 

 Tavaly szeptemberben is történt kényszerleszállás Budapesten, akkor egy olvasónk hosszabban beszámolt arról, hogy milyen érzés ilyenkor a gépen ülni, imádkozni.