Így kapták el a borsodi ámokfutót

2014.07.31. 15:35 Módosítva: 2014.07.31. 15:39

Hét percig tartott annak a tiszaladányi férfinek az ámokfutása, aki autójával Miskolcon sikertelenül próbálta meg kivonni magát a közúti ellenőrzés alól –számolt be a rendőrség.

Július 29-én délben a Miskolc, Szentpéteri kapui városrészben a rendőrség ellenőrizni akart egy Ford Mondeót. Vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök elől szökni próbáló autós mozgását a rendőrök kamerával rögzítették, aki végül hétpercnyi ámokfutás után egy teherautónak ütközve állt meg.

Így kapták el a borsodi ámokfutót

Közben több autónak is nekiütközött, defektet kapott, majd kiszállt az autóból, és gyalogosan menekülni próbált, de a rendőrök elfogták, megbilincselték, előállították.

Tucatnyi közlekedési szabályt szegett meg a 41 éves, tiszaladányi K. Attila. Kiderült, hogy autóját két hete kivonták a forgalomból, se műszaki engedéllyel, sem érvényes kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett. Ráadásul elfogatóparancs volt vele szemben érvényben, amit a hatóságok csalás miatt bocsátottak ki.

A több közlekedő életét és testi épségét szándékosan veszélyeztető férfit közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás miatt őrizetbe vették.

A beismerő vallomást tett ámokfutó büntetőügyét a rendőrség a napokban gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi lezárni.