Géppisztolyokat, kézigránátokat találtak a kigyulladt békásmegyeri tárolóban

2014.08.02. 10:27
Több fegyvert, köztük géppisztolyokat és kézigránátokat is találtak a rendőrök a kigyulladt társasházi tárolóban Budapesten - írta a Police.hu.

A BRFK pénteken kapott bejelentést arról, hogy füst áramlik ki a III. kerületi Szilke utca egyik házából. Az épületből  negyven embert kitelepítettek az oltás idejére. A kigyulladt tároló ellenőrzésekor a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótáras pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették.

2014-08-01 12.34.41
Fotó: J. Miklós Dávid / Index / Olvasói fotó

Ezután újabb maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le. Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva, de a vizsgálat még zajlik. A III. kerületi kapitányság közveszélyokozás gyanújával indított eljárást a 74 éves Cs. Zoltán ellen.

n3379323 0
Fotó: Police.hu

A fegyverek felbukkanása után a bérlemények ellenőrzésére utasította Bús Balázs fideszes polgármester az Óbudai Vagyonkezelő Zrt-t. A polgármester felkérte a III. kerületi társasházak, lakásszövetkezetek közös képviselőit is, hogy folytassanak le hasonló ellenőrzéseket.