Hatalmas vihar volt jégesővel, közben sütött a nap Budapesten

2014.08.02. 19:31 Módosítva: 2014.08.02. 20:24

Jégeső esett Budapest északi részén szombaton kora este. Az Időkép.hu radarképén látszik, hogy a monszunszerű, mennydörgésekkel kísért zivatar csak nagyon kis területen, de ott nagyon intenzíven csapott le.

A szemtanúk szerint a város több részén, ahol esett, így például Csillaghegyen és Angyalföldön, a zivatar idején nyugatról végig sütött a nap, de szivárvány nem képződött.

A XIII. kerületi Dagály utcában a vihar egy fát döntött ki, ami keresztben rádőlt az útra, a lombjai egy kék Suzukit borítottak be. A tűzoltók a helyszínen vannak.

Szintén a XIII. kerületben, a Vágány utca és a Dózsa György út kereszteződésében 60-70 centiméteres víz áll, három személyautó is elakadt benne, közölte az OKF. Az autókat a tűzoltók próbálják kiszabadítani, a Dózsa György út és a Podmaniczky út kereszteződését lezárták.

A katasztrófavédelem közölte azt is, hogy a XIV. kerületben, a Hungária körúton egy munkagödörbe csúszott egy személyautó, amit szintén a tűzoltók próbálnak kiemelni.

Ugyan a levegő meleg volt, a földre 5-6 milliméteres jégdarabkák is lehulltak. Az OMSZ öt megyére másodfokú, kilenc megyére elsőfokú riasztást adott ki korábban a heves esőzések és a kánikula miatt.

Vihat a Városligetben

Vasárnap 29-34 fok is lehet, fülledt melegre kell számítani, zivatarok holnap is előfordulhatnak.

Monszun Budapest

Kiült egy kerthelyiségbe, és bőrig ázott? Épp vacsorázni indult? Haza kellett rohannia a nyitott ablakok miatt? Ha volt valami különös élménye, írja meg, vagy ha fotózott, küldje el, és mi közzétesszük. Kedvcsinálónak még egy videó, munkatársunk igen amatőr felvétele az ablak biztonságos menedéke mögül.

Vihar

Volt aki pórul járt: egy olvasónk hiába állította be kameráját, hogy felvegye a vihart a VIII. kerületben, az eső és a jég is elkerülte a városrészt.