Magyarország az új trópusok

2014.08.03. 09:48

A hőség és a nedvesség határozza meg az időjárásunkat vasárnap is. A hőmérséklet akár 34 fokig is emelkedhet, miközben délután az ország középső és észak-keleti részén ismét lecsaphatnak a monszunszerű zivatarok.

A tartós hőség miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben, írja az MTI.

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

 A Balatonnál és a Velencei-tónál nyaralók ma ne számítsanak strandidőre, lesznek ugyan napos időszakok, de inkább gomolyfelhős, enyhén szeles idő lesz . ha pedig megérkezik a zivatar, akkor erős szélre is lehet számítani.  Zápor, zivatar helyenként már reggel, délelőtt is kialakulhat. Délután pedig szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.

Ha minden jól megy, jövő hét végén viszont már zavartalanul heverészhetünk a strandokon, csapadékra nem kell számítani és 30 fok lesz. Addig viszont még sokszor elázhatunk, a változékony időjárás ugyanis a jövő héten is folytatódik, többfelé lehet számítani záporra, zivatarra, és a hőség kissé mérséklődik.

Ha majd eljön az ideje és leszakad az ég, akkor a tema@mail.index.hu-ra küldjék a fotóikat és videóikat! Köszönjük!