Árpád
-2 °C
9 °C

Kínos lett Orbán az Oxfordi Egyetemnek

2014.08.04. 07:10

Törölték Orbán Viktor nevét a híres diákok listájáról az Oxfordi Egyetemen, írja a Bors. A miniszterelnök 1989-ben egy évig tanult a világhírű intézményben, miután végzett az ELTE jogi karán. Az Oxfordi Egyetem sajtósa elismerte, hogy szándékosan törölték Orbánt.

Orbán neve évekig szerepelt a Famous Oxo­niansen, a híres oxfordi diákok listáján. A Bors azonban kiszúrta, hogy Orbán lekerült a listáról, amelyen olyan hírességek szerepelnek, mint Naruhito japán koronaherceg, Michael Palin, a legendás Monty Pythonból, Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus.

A lap megkereste az egyetemet, hogy a magyar miniszterelnök neve véletlenül tűnt-e el a listáról, de kérdésükre azt a választ kapták, hogy a törlés szándékos volt. A listát ugyanis rendszeresen felülvizsgálják, és amikor új honlapja lett az egyetemnek, úgy döntöttek, hogy ritkítják azt. A Bors cikke azzal a releváns kérdéssel zárul, hogy miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni; ráadásul időközben új hírességek is helyet kaptak a listán, és Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, leginkább olyanokét, akik már régen elhunytak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!