Ma dönthet az MSZP Falus Ferencről

2014.08.05. 13:46

Nem kívánta megerősíteni Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke, hogy Falus Ferenc volt tisztifőorvos a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltje. Szigetvári azt mondta, hogy addig nem erősíti ezt a hírt meg, amíg az MSZP nem dönt a megállapodásról. Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy Falus Ferenc a jelölt, de ezt még az MSZP-nek is el kell fogadnia.

Az ugyanakkor már biztos, hogy az a szocialista delegáció, amelyik a jelöltállítási tárgyalásokon képviselte a pártot, elfogadta Falus jelölését. Szigetvári azt mondta, hogy a pártok delegáltjai úgy álltak fel a tárgyalóasztalról, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják azt a döntéshozó testületekben. Szigetvári szerint nagyon kemény tárgyalások zajlottak, de a végeredménnyel elégedett. 

Az is kiderült Szigetvári sajtótájékoztatóján, hogy a megállapodás egy "csomag", amit vagy egyben, vagy sehogy nem fogad el az MSZP, nincs köztes út. Az MSZP állítólag kedd estig dönt erről. 

Az Együtt-PM társelnöke nem kívánta kommentálni azoknak a szocialista politikusoknak a nyilatkozatait, akik bírálták Falus Ferenc jelölését. Az MSZP-s Horváth Csaba, aki maga is szeretne főpolgármester-jelölt lenni, például az Együtt-PM és a DK ultimátumának nevezte Falus jelölését, párttársa, Steiner Pál pedig arról beszélt, hogy szerinte nem kellene közös jelölt

Falus jelöléséről és a többi jelöltről itt olvashat részletesebben.