Házkutatás a politikai vudu főpapjánál

2014.08.06. 10:37

Szerdán házkutatást tartott a rendőrség az érpataki önkormányzatnál, ahol videokamerákat és számítógépet foglaltak le – tudósít az MTI. A rendőrség kedden rendelt el nyomozást közösség elleni uszítás gyanújával Orosz Mihály Zoltán ellen, aki szombaton egy vudu-szertartás keretében szimbolikusan felakasztotta Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt és Simon Peresz izraeli elnököt. Az akció nemzetközi szinten is általános megrökönyödést keltett, a videót látva nem is csoda:

A magyar politikai vudu születésnapja

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere a hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrök lefoglalták a demonstráción használt bábukat és a bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt. A rendőrök a performanszról, illetve magáról a házkutatásról készített felvételeket is elvitték.

Orosz Mihály Zoltán arról panaszkodott, hogy a házkutatással akadályozták az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.