Kilakoltatások ellen demonstrálnak romák Miskolcon

2014.08.06. 21:44
A miskolci, úgynevezett számozott utcákból történt kilakoltatások miatt demonstrálnak romák szerdától a borsodi megyeszékhelyen.

A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Kriza Ákos polgármester háza előtt az eredeti tervek ellenére nem tüntetnek, "mert mi sajnos saját tapasztatból tudjuk, hiszen vonult Miskolcon a Magyar Gárda", milyen az, amikor valakinek közvetlenül az otthona előtt tartanak razziát, vagy éppen demonstrálnak.

"Mi pontosan tudjuk, milyen az, amikor a családunk félelemben él, amikor megszégyenítenek és emberi méltóságunkban aláznak meg bennünket. Ezért úgy döntöttünk, hogy mi nem csak beszélünk róla, hanem gyakoroljuk is a felebaráti szeretet, és nem tesszük ki mindennek Kriza Ákost és családját" - olvasható a kisebbségi önkormányzat közleményében.

A demonstrációt Miskolcon, a városháza előtt lévő Szent István téren kezdték el szerdán délután. Az akció várhatóan augusztus 16-áig tart. Jelenleg mintegy tucatnyi roma tartózkodik a helyszínen a rendőrség tájékoztatása szerint. Ugyanennyien tüntetnek az úgynevezett számozott utcák környékén is, ahonnan kedden két ingatlanból költöztettek ki lakókat.