Feljelentéskiegészítés Ökotárs-ügyben

2014.08.07. 16:20 Módosítva: 2017.01.12. 12:04

Feljelentés alapján, sikkasztás miatt vizsgálja az ügyészség az Ökotárs alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) gyakorlatát - közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség. Bagoly Bettina, a főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a feljelentés alapján a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség július 15-én feljelentéskiegészítést rendelt el, amivel az V. kerületi kapitányságot bízta meg.

Az ügyet az ORFK a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta. A feljelentés-kiegészítés határideje augusztus 14. További részletet az üggyel kapcsolatban a rendőrség nem közöl.

Sajtóhírek szerint egy Fidesz-tag tett feljelentést az ügyben. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára pedig a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a kormány nem kezdeményezett büntetőeljárást a NCTA ügyében. Véleménye szerint addig, amíg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által indított vizsgálat le nem zárul, az eredmények nincsenek a kabinet asztalán, semmiképpen nem kezdeményeznek eljárást.

Lázár János idén áprilisban, még a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként levélben fordult a norvég kormány fejlesztésekért felelős tagjához, mert a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásait egy magyar párthoz, az LMP-hez szorosan kötődő szervezet, az Ökotárs Alapítvány vezetésével osztják szét Magyarországon. Azt kérte a norvég kormánytól, hogy a magyar kormánnyal konzultálva döntsön a források elosztásáról.