Budaörs vagy Kazincbarcika a nagyobb körforgalom-hatalom?

2014.08.07. 08:38

Hétfőn arra kértük az olvasóinkat, hogy Csongrád megye legszebbjének tartott algyői Babilon után küldjék be nekünk a szerintük legmutatósabb körforgalmat. Rengeteg képet és tippet kaptunk, hogy merrefelé érdemes igazán látványos körforgalmakat keresni az ország, ezeket az ötleteket a Google Street View-val ellenőriztük le, hogy aztán kiderüljön, melyik lehet a legszebb körforgalom Magyarországon. Mivel több olyan körforgalom is akadt, amit a Google autója után újítottak fel, így olvasói fotókat is felhasználtunk.

1. VESZPRÉM

Jó pár éve avatták fel a Veszprémben a Herendi Porcelánfát nem messze a helyi sportarénától, ami közel négy méter magas és belső világítással is rendelkezik. Sajnos a Street View csak nappali felvételeket készít, de itt szépen látszik, hogy a Thor-filmekből és az északi mitológiából is ismert Yggdrasilra hasonlító porcelánfa milyen klasszul világít éjszaka.

2. GYULA

Nincs is kézenfekvőbb megoldás, mint egy körbeaszfaltozott területre szökőkutat építeni, ráadásul ezt Gyulán kifejezetten klasszul oldották meg, este még világít is.

3. TISZAKÉCSKE

A település nevének kiírása virágokkal a legalapvetőbb megoldás, ha mást nagyon nem tudnak kitalálni, de Tiszakécskén nem elégedtek meg ennyivel, szépen leburkolták, telerakták virágokkal, a kis domb tetejét is kidíszítették.

4. BUDAÖRS

Budaörsöt többen is ajánlották, nem véletlenül, hiszen arrafelé a szokásosnál jóval több körforgalom található. Mi ezt az olvasói képet választottuk, amin virágokból rakták ki Budaörs címerét. A város egyébként nagyon gazdag körforgalmakban, ajánlották az olvasók ezt a sziklakertre hasonlító körforgót, illetve ezt a másikat is, ahol mozaikkal rakták ki a támfalat. Budaörs lehet a körforgalmak Gízája.

budaörs
Fotó: Olvaósnk, Májer Emese

5. SZÉKESFEHÉRVÁR

Mi mással díszítené Székesfehérvár a körforgalmát, mint fűzfából készült koronával?

6. SZOLNOK

Szolnokon mernek bátrak lenni, és a szokásos virág-növény kombó helyett kavicsággyal és faszobrokkal dobták fel a körforgalmat. A faszobrok a város történelméhez szorosan kötődő halászatot hivatottak ábrázolni, a kavicsokat pedig úgy helyezték el középen, mintha épp a parton horgásznának a faszobrok. Sajnos a Street View kitakarja a szobrokat, lehet embernek hiszi őket, lehet emberi testrészeknek.

7. BALATONFÜRED

A körforgalmak svéd asztala található Füreden, van itt virág, kavicságy, de még egy kisebb veteményesnek beillő zöldes rész is, a nehezen definiálható faépítményről nem is beszélve.

balatonfüred.png 8. KAZINCBARCIKA

Budaörs mellett Kazincbarcikát ajánlották legtöbben, a városban állítólag minden évben másmilyen a körforgalom, a Hello Wood is épített már ide, de a legjobb kétségtelenül a szivárványszínű faunikornis. Ha esetleg a napokban eltűnne az építmény a körforgalomból, akkor semmiképp sem a lakásomban keressék.

Szőke Gábor Miklós – Unikornis

Fotó: Jávori István

9. KISTELEK

Méltó vetélytársa a gyulai szökőkutas körforgalomnak.

Bónuszként legyen itt ez a kaposvári körforgalom, amit olvasónk úgy jellemzett, hogy

Szerintem én megtaláltam az ország legkisebb közepű körforgalmát"

Melyik városé a legszebb körforgalom?

  • 4327
    Kazincbarcika
  • 2370
    Gyula
  • 1096
    Kaposvár
  • 996
    Budaörs
  • 526
    Kistelek
  • 484
    Balatonfüred
  • 451
    Székesfehérvár
  • 434
    Szolnok
  • 396
    Veszprém
  • 338
    Tiszakécske