Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere halt meg a szétroncsolt Renault-ban

2014.08.07. 17:57 Módosítva: 2014.08.07. 20:51

Délután egy felismerhetetlenségig roncsolódott Renault Laguna balesetéről adtunk hírt. Később kiderült, hogy a két halálos áldozat Orosz Lajos, Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere és felesége volt. 

Az autó a 3-as út Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan ütközött egy szemből érkező, ukrán nyergesvontatóval. Az 52 éves sofőr a helyszínen életét vesztette, feleségét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol belehalt sérüléseibe.

Az MSZP miskolci szervezete szerint Orosz Lajos "ízig-vérig miskolci volt, itt született, itt járt általános- és középiskolába, itt végezte el az egyetemet, itt dolgozott, Miskolc önkormányzatában 16 éven keresztül, 1994 és 2010 között képviselte a martin-kertvárosiak megbízásából a martin-kertvárosiakat, a miskolciakat".

Orosz Lajos 2002 és 2010 között volt Miskolc alpolgármestere, a városüzemeltetés mellett a sportügyekkel kapcsolatos teendőket intézte.

Hivatali ideje alatt kapott villanyvilágítást a diósgyőri stadion, felújították a tribünt, a klubszékházat, teljes rekonstrukción esett át a városi sportcsarnok, megépült a jégcsarnok, és a Kemény Dénes Sportuszoda - idézte fel közleményében az MSZP városi szervezete, amely azt is közölte, hogy a Magyar Szocialista Párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezete saját halottjának tekinti Orosz Lajost.