Siklómarás miatt került kórházba a rendőr

2014.08.08. 18:06

Kígyómarás gyanújával vittek kórházba egy rendőrt csütörtök este Keszthelyen - tudta meg a Hvg.hu. Később kiderült, hogy egy teljesen ártalmatlan sikló marta meg, ami a szemtanúk szerint nekiugrott a rendőrnek.

Az eset a Mátyás király utcában történt, egy itt lakó férfi mesélte el a lapnak, hogy egy idős nő kígyót talált a kertjében. A szomszéd is segítségükre sietett, de előtte azért "felvette a marhabőr csizmáját" - írja a cikk. Hívták az állatorvost és a gyepmestert is, de egyikük sem vállalta a befogást, kihívták a rendőrséget is. 

A rendőrök meg akarták akadályozni, hogy az állat kimenjen az utcára, és eltűnjön a szemük elől. Eközben a kígyó nekiugrott az egyik rendőrnek, és megmarta két ujját. A megmart rendőrt kórházba szállították, és kihívták a tűzoltókat is.

A tűzoltók beöltöztek a tűzvédelmi ruhába, egyiküknek sikerült elkapni a körülbelül egy méter hosszú kígyó fejét, és beemelték egy horgászszákba. Ekkor megérkezett az állatorvos, de tanácstalan volt, hogy mérges kígyót fogtak-e, ezért felhívták a veszprémi állatkert vezetőjét.  Ő megnyugtatott mindenkit, hogy a leírás alapján egy erdei siklóról van szó, ezért a marás nem veszélyes.

Az állatot végül a zalacsányi természetvédelmi egyesület vezetője fogadta be. A rendőrt pedig hazaengedték a kórházból.