Megszületett a korszakos választási megállapodás a baloldalon

2014.08.13. 15:02
Amit holnap aláír az MSZP és a DK, az Együtt-PM viszont nem. De egy tollvonás kivételével ők is benne vannak az összefogásban.

Pontot tett a tárgyalási folyamat végére az MSZP, az Együtt-PM és a DK. Megállapodtak arról, hogy meg fognak állapodni, jelenleg a végleges megállapodástervezetet szövegezik, feltehetőleg a megállapodástervezet aláírása után megszületik a megállapodás is. Kunhalmi Ágnes, a szocialitás budapesti elnöke az MSZP budapesti elnökségi ülése után azt mondta, hogy az aláírásra a közeljövőben kerülhet sor. Amint ez megtörténik, bemutatják közös főpolgármester-jelöljüket, a politikai ambíciókkal nem rendelkező Falus Ferencet.

A tárgyalás után Kunhalmi azt mondta, mindhárom fél "nagy kompromisszumkészségről és bölcsességről" tett tanúbizonyságot.

A tervtervezetek szerint Falust holnap mutatják be, az MSZP és a DK arra számít, hogy csütörtökön hozhatják tető alá megállapodástervezet nagy közös aláírását, azonban információink szerint az Együtt-PM nem írja alá a teljes megállapodást, csak a kerületi szintűeket.

Egy kerület kivételével mindegyikben megegyeztek (Zuglóban még nem, de úgy néz ki, hogy a DK közvetítésével itt is elvarrják a szálakat), a XIII-ban viszont nem. Ott a DK és az Együtt-PM közös jelöltjei feszülnek majd a szocialistáknak. Eddig arról szóltak a hírek, hogy ha a kerületben nem is állapodnak meg, Tóth József akkor is egyedüli induló lesz a polgármesteri székért baloldalról. A jelen állás szerint ez még nem lefutott kérdés, és az Együtt-PM-ben fontolgatják, hogy kihívót állítsanak.