Dopeman belerúgott Orbán Viktor fejébe, garázdaságért kihallgatták

DSC 7831
2014.08.13. 15:18

Szerdára beidézték Pityinger Dopeman Lászlót, jelentette be a rapper a Facebookján. 

Holnapután délelőtt 12 órakor, a szobordöntésből kifolyólag, az új kormány elsö koncepciós ügyében, garázdaság gyanusítottjaként be kell sétálnom az 1. kerületi kapitányságra. Na, ki a 2Pac e hazában? Még szerencse, hogy nem Észak-Koreában vagyunk...Egyellöre. What a free country.

A 444 szerint azért, mert belerúgott egy gipszkarton fejbe. Aki nem emlékszik már rá, tavaly volt egy ellenzéki performansz, amelyen Orbán Viktor gipszkarton bábuját ledöntötték, erre leszakadt a bábu feje, amit a rapper arrébb rúgott a lábával. Szándékosan.

Próbáltuk telefonon elérni az előadóművészt, egyelőre nem sikerült megtudnunk a részleteket.

Tavaly szeptemberben Bajnai Gordon és a Szolidaritás Mozgalom rendezvényt tartott. A beszédek után, „a rendezvény csúcspontjaként Kónya a Star Wars zenéjére leleplezte Orbán hatalmas hungarocell szobrát, amit rövid beszéde – és Orbán vádlijának meggyengítése – után Hofi-mixre ledöntöttek. Dopeman még a letépett fejet picit körbehordozta a színpadon, majd egy autó felvezetésével a tömeg Orbán testét a Terror Háza Múzeum elé vitte, amit végül ott is hagyott az épület előtt. A tömeg ott még egy darabig skandálta, hogy „Orbán takarodj!”, majd lassan mindenki hazament. A fejet pedig elvitték a Szolidaritás székházához".