Kováts Imrét indítja a baloldal Szita Károly ellen

2014.08.15. 13:33

Kaposváron Kováts Imre volt önkormányzati képviselő lesz a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt-PM és az MSZP polgármesterjelöltje - jelentették be a jelöltet támogató pártok pénteken.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) kihívója 1998 és 2010 között a Somogyért Egyesület képviselőjeként tagja volt a kaposvári közgyűlésnek. 2010-ben, az előző választások előtt kilépett a Somogyért Egyesületből, és függetlenként indult a polgármesteri székért. Akkor a harmadik helyen végzett a voksok 8,02 százalékával (Lamperth Mónika 14,86 százalékkal lett a második).

"Kováts Imre szakmailag felkészült, a gazdasági életet és a helyi közigazgatást jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező jelölt" - hangzott el a baloldal közös sajtótájékoztatóján. Kováts Imre nyíltságot, kiszámíthatóságot és szakértelmet ígért a kaposváriaknak.

Kováts Imre
Kováts Imre

A májusi EP-választáson a Fidesz 49 százalékot szerzett, a Jobbik volt a második legnépszerűbb, a baloldali ellenzékre pedig összesítve is csak 32 százalék szavazott. Ha megismétlődik ez az arány ősszel is, akkor Szita Károly a hatodik ciklusát kezdheti meg polgármesterként. Szitát 2010-ben 77,12 százalékkal választották újra.