Nincs veszélyben Tóth József

2014.08.16. 13:47

Közös listán indul és közös jelölteket állít az októberi önkormányzati választáson a XIII. kerületben a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM és a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), viszont saját polgármesterjelöltet nem állítanak, hanem a szocialista Tóth Józsefet támogatják. Ezt jelentette be a három szervezet közös szombati sajtótájékoztatóján a DK szóvivője, Gréczy Zsolt, írja az MTI.

Az egyéni képviselő-jelölti helyek elosztásáról az MSZP-vel nem tudtak megegyezni. Gréczy szerint az LMP-t és a Liberálisokat is megkeresték az összefogási ajánlatukkal, de azok elutasították őket.

A most megkötött megállapodás szerint 7-7 egyéni jelöltet indít a DK és az Együtt-PM, illetve egyet a MoMa. Gréczy egy kérdésre azt válaszolta, hogy az MSZP-vel etikai megállapodást kötnek: egymás ellen nem kampányolnak.

Az MSZP XIII. Kerületi Szervezete nem fogadta kitörő örömmel a többi szervezet sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Az  elnök, Borszéki Gyula közleménye szerint a DK és az Együtt-PM politikusai játszmának, és nem együttműködési kísérletnek tekintették a tárgyalásokat, "most is azt hangsúlyozzák, hogy az MSZP-vel szemben, az MSZP ellen indítanak jelölteket".

Az MSZP a XIII. kerületi Lokálpatrióta Egyesülettel fogott össze, Tóth Józsefet és a képviselőjelölteket közösen indítják. Azt írták:

Nekünk nem ellenfeleink a demokratikus baloldali pártok, de tudomásul vesszük hozzáállásukat. (...)  mindent megteszünk azért, hogy a városrész továbbra is a béke szigete maradjon.