Miről is szól augusztus huszadika?

2014.08.20. 14:24
Augusztus 20. az államalapítás ünnepe: országunk vezetői ilyenkor fontos, előremutató, de mégis az ezeréves magyar múltban gyökerező gondolatokat osztanak meg velünk, magyarokkal. Változtatás nélkül közölt MTI-cikkek című rovatunkban ezen bölcs gondolatokból szemezgettünk.

Magyarországot a hagyományokat követve magyar módon kell kormányozni.

– húzta alá Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerdán Kiskunfélegyházán.

A történelem kiemelkedő pillanatai a közös ünnepek, amelyek kifejezik az együvé tartozást, bizonyítékai annak, hogy egy ország, egy nép, egy város nem csupán emberek sokasága, hanem közös lélek, közös sors.

 – tette hozzá Botka László, MSZP-s polgármester Szegeden.

Nincs még egy nép a világon, amely számára a kenyér olyan fontos szerepet töltene be, mint nekünk, magyaroknak. Egyszerre jelenti az életet, a megélhetést és azt a finom, illatozó étket, melyre minden nap szükségünk van.

– emelte ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a Szolnoki Művésztelepen.

 Amit Szent István véghezvitt, az példa nélküli az európai népek történelmében.

–  jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerdán a hajdú-bihari megyeszékhelyen, a Szent István-domborműnél.

Szent István napja, Magyarország születésnapja, a magyar állam megszületésének szimbolikus dátuma az építkezésről szól.

– hangsúlyozta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen.

Ez az ország azonban csak akkor fog épülni, ha mindannyian kis Szent Istvánként nemzetépítők vagyunk azon a helyen, ahová a gondviselés állított minket.

– mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes az egri országzászló-emlékmű avatásán szerdán.

Megtanulhattuk, hogy a minket megillető tiszteletet nekünk magunknak kell megkövetelnünk, miként azt is, hogy ezt a tiszteletet a másoknak megadott tisztelettel érdemelhetjük ki.

– követelt több tiszteletet a magyaroknak Áder János, köztársasági elnök az ünnepélyes zászlófelvonást követően, a budapesti Kossuth Lajos téren tartott állami rendezvényen.

Kié volt a legbölcsebb gondolat?