Farkas Péter szabadult a börtönből

2014.08.22. 09:17

Mosolyogva szabadult ki péntek reggel a börtönből Farkas Péter egykori olimpikon birkózó. „Eszem valami finomat" – mondta a hvg.hu-nak. „Rio! Készülünk tovább, az edzőtábor csodálatos volt, megerősödtem" – mondta a börtönre utalva a volt birkózó, aki végig ártatlannak vallotta magát.

Farkas Péter, a kötöttfogású birkózás 82 kg-os súlycsoportjának olimpiai bajnoka ráharap aranyérmére a sajtóközpontban, a Barcelonában rendezett XXV. Nyári Olimpiai Játékokon.
Farkas Péter, a kötöttfogású birkózás 82 kg-os súlycsoportjának olimpiai bajnoka ráharap aranyérmére a sajtóközpontban, a Barcelonában rendezett XXV. Nyári Olimpiai Játékokon.
Fotó: MTI

Az 1992-es olimpiai bajnok birkózót 2009 decemberében ítélték jogerősen hét év fegyházra, amiért az ítélet szerint kábítószer előállításához anyagi eszközöket biztosított testvérének és annak ismerősének. Farkas perújítási kérelmeit mindkétszer elutasította a bíróság.

A rendőrség 2004-ben csapott le egy marihuánaültetvényre a XVII. kerületi Vízforrás utcában, ahol őrizetbe vették az ügy első és másodrendű vádlottját, köztük Farkas Péter öccsét. A nyomozók szerint az akció alatt megjelent a helyszínen a volt birkózó is, de amikor meglátta a rendőröket, elhajtott, pár óraval később pizzériájában vették őrizetbe. A rendőrség közlése szerint Farkaséké volt az akkoriban leleplezett addigi legnagyobb marihuánaültetvény.

Farkas Péter a másodfokú ítélet kihirdetése közben rosszullétet színlelve kikéredzkedett a teremből, majd Andorrában fogták el, és hozták haza Magyarországra. „Életem legnagyobb baromsága volt, hogy leléptem a bíróságról" – mondta később a Népszabadságnak adott interjújában a volt birkózó. Azt mondta, hirtelen jött, egyszerűen nem hitt a fülének, hogy ugyanazok a papírok és vallomások alapján, amelyekkel egyszer már felmentették első fokon, egy másik bíróság öt évre ítélte. Azt mondta, pár nappal a jogerős ítélet kihirdetése után hívta az élettársát, hogy jöjjön utána karácsonyozni, aztán fel akarta adni magát. A rendőrök azonban rájuk találtak.