Nem ússzuk meg az esőt a hétvégén

2014.08.22. 15:42

Péntek éjszaka a középső és a keleti országrészben is megnövekszik a felhőzet, szombat délelőtt keleten van esély némi napsütésre. Nyugaton viszont egyre többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar, és délutánra már a Dunától keletre is megérkezik a csapadékos idő, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, szombat este a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11, 16 fok között alakul, de északkeleten néhol 10 foknál hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 22, 27, északnyugaton 18, 22 fok között valószínű.

elo

Vasárnapra aztán egy újabb hidegfront érkezhet záporokkal, zivatarokkal és megerősödő északnyugati széllel. Keleten még 25 fok lehet, de a Dunántúlon már csak 16-20 fok körül alakul a hőmérséklet. Hétfőn sem lesz még túl meleg, de újra számíthatunk legalább napsütésre, csak keleten lehet szórványosan eső, zápor, írja az Időkép.