Gázömlés volt Veresegyházon, házakat ürítettek ki

2014.08.24. 20:25

Valaki megpróbált ellopni valamit, és közben megrongálódott egy gázcső elzárója Veresegyházon. A Csomádi utcában történt a baleset, vasárnap este fél hét körül – mondta az Indexnek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az iskola mellett, egy elhagyott épület szélén lévő 2,5 centiméteres csőből kezdett el ömleni a gáz az utcára, a szolgálatparancsnok a szivárgás 100 méteres sugarát záratta le. Négy lakóházat és egy uszodát kellett kiüríteni. Összesen 10 embernek kellett elhagyni az otthonát, a szomszédos utcából 15 embert kikísértek a szabad levegőre.

A tűzoltóknak este nyolcra már sikerült összeszorítaniuk a csövet egy feszítővassal, így már csak gázszivárgás van. Várják a gázművek szakembereit, akik kiszakaszolják a megsérült vezetéket.

A szóvivő szerint ezután a lakók visszamehettek a házaikba. Hiába ömlött a gáz a szabad levegőre, a lezárásra mégis szükség volt, mert a levegővel keveredett gáz egyetlen szikrától berobbanhat. Nem volt kifejezett robbanásveszély, de elővigyázatosságból mégis jobb volt lezárni az ömlés szűkebb környezetét – mondta a szóvivő az Indexnek.