Egy balos jelölt, aki náci jelszavakat tanított Pákónak

2014.08.24. 19:40 Módosítva: 2014.08.24. 20:55

Az MSZP, a DK és az Együtt-PM is támogat egy önkormányzati képviselőjelöltet a XVI. kerületben, aki azt gondolja, nem egyértelmű, hány áldozata volt a holokausztnak.

Ami pedig a holokauszt áldozatszámát illeti, az bármilyen furcsa, ahány forrás, az annyit mond, úgyhogy én nem a tényeket kérdőjelezem meg, hanem azt hogy az áldozatok száma, az nincs korrekt módon eldöntve, ezt állítom

– mondja Büki Tamás a politikust bemutató Magyar Nemzet Online-cikkben.

Büki szerepelt Tomcat egyik videójában is, amin náci jelszavakat tanítanak Fekete Pákónak. Megerősítette, hogy rendszeresen ír a molnargoreny.blog.hu című blogra. Ez a Magyar Nemzet szerint szélsőjobboldali, és az oldalsávban lévő bemutatkozásban tényleg úgy határozza meg magát, hogy „a 168 óra szerint fasiszta”. Ezen kívül viszont a cikk csak egy kommentet hoz fel bizonyítékként.

A Magyar Nemzet cikkében a XVI. kerületi fideszes polgármester is megerősíti, hogy a blogot Büki írja.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondja, nem ismeri Büki Tamás mondatait, de el fogja olvasni, mit írt. Azt nem árulta el, visszaléptetik-e Bükit, de azt ígéri, nem támogat majd olyan kijelentéseket, amik megbélyegeznek valamilyen kisebbséget.

A cikk szerzője szerint Büki 1990 óta tagja a XVI. kerületi képviselő-testületnek. Volt SZDSZ-es, később különböző egyesületek juttatták be az önkormányzatba. A DK-MSZP-Együtt-PM-en kívül támogatja őt Fodor Gábor liberális pártja is.