Óvodavezető indul a Tomcat videójában szereplő balos jelölt helyett

2014.08.26. 13:39 Módosítva: 2014.08.26. 15:28

Mrena Edit volt óvodavezetőt indítja az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM az önkormányzati választáson a XVI. kerületben, a korábbi jelölt Büki Tamás meghallgatása után a baloldali pártok a jelölésének visszavonásáról döntöttek. Közleményük szerint ezzel az ügyet lezártnak tekintik.

Büki az a baloldali képviselőjelölt, aki vasárnap arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy nem egyértelmű, hány áldozata volt a holokausztnak. A Hírtv szerint szerepelt egy videóban, amiben Tomcat náci jelszavakat tanít Fekete Pákónak, és szerző a Görénylyuk nevű blogon is, ahol ilyeneket írnak:

2009 vitathatatlanul a két patkány éve volt; a nevük pedig Gyurcsány és Bajnai.

A hvg.hu forrása azzal magyarázta Büki indítását, hogy a XVI. kerületi jelöltállításra elég kevés figyelem jutott a baloldalon, mert nem gondolják, hogy túl sok esélyük lenne. Helyben együttműködnek a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége nevű civil szervezettel, amelynek Büki is tagja. Most is az ő jelöltjükként ül a képviselő-testületben, és ők jelölték Bükit az összefogás közös képviselőjelöltjének is.