Az alkohol áldozata lett a püspökladányi alpolgármester

2014.08.27. 09:15

Miután augusztus elején, a püspökladányi kakasfőző fesztiválon rettentően berúgott, Kiss Zsigmond alpolgármester kedden levélben lemondott Püspökladány alpolgármesteri posztjáról – írja a Népszabadság.  A Youtube-ről azóta levett, de az RTL Klub múlt heti Híradójában részben látható felvétel tanúsága szerint Kiss olyan merev részeg volt, hogy csak az egyik sátorrúdba kapaszkodva tudott úgy-ahogy felegyenesedni, és nem volt képes válaszolni a neki szólóknak.  

Részegen kapaszkodott a polgármester a sátorrúdba a kakasfesztiválon

Kiss általános erkölcsi tanulságot sem nélkülöző nyilatkozatában elismeri, hogy

nem önkormányzati tisztségemhez méltó állapotban vettem részt a helyi kakasfesztiválon. Mindenkitől elnézést kérek, aki számára a felvétel kellemetlenséget okozott. Emberek vagyunk, hibázunk, s úgy gondolom, hogy hibáinkat csak akkor tudjuk erkölcsileg a legkisebb veszteséggel magunk mögött hagyni, ha azt beismerjük.

A Népszabadság felhívja a figyelmet arra, hogy Kiss Zsigmond a levelét önkormányzati képviselőként írta alá, ami arra utal, hogy csak az alpolgármesteri tisztségéről mondott le, a képviselői mandátumát nem adta vissza. Sőt, októberben is indul egyéni körzetében.

Az RTL által megszólaltatott helyiek szerint Kiss egyébként sem veti meg az italt, és már akkor sem volt szomjas, amikor megérkezett a kakasfőző fesztiválra. A Népszabadság teljes joggal hívja fel a figyelmet arra, hogy Kissnek egy ilyen nem túl vonzó, de emberileg mégiscsak méltányolható epizód miatt kell távoznia, miközben a Városüzemeltető  Kft. által busásan megfizetett őrző-védő cég jól nyomon követhető módon leadta a sápot Kiss saját vállalkozásának.