Holman Endre lakásában készítették a Kósa-videót

2014.08.29. 06:33
Ugyanaz a társaság üzletelt a Lázár János vezette hódmezővásárhelyi önkormányzattal, amelyik Kósa Lajos debreceni polgármestert próbálta lejáratni. A közös pont Portik Tamás.

Alig egy hónappal elfogása után csütörtökön Budapestre szállították Németországból a különösen nagy összegű költségvetési csalás alapos gyanúja miatt ­körözött Holman Endrét - írja a Blikk. Holman annak a Portik Tamásnak volt az üzlettársa, akit Prisztás József megöleté­séért 11 évre ítélt a bíróság első fokon.

Holman 2013 márciusától Szingapúrban élt, július 29-én egy onnan érkező járaton fogták el a frankfurti rendőrök. A gyanúsított tegnap bilincsben, de magabiztosan, nevetgélve lépett ki a Liszt Ferenc reptér termináljáról.

A gyanúsított testvérét, Jánost tavaly áprilisban fogták el. A Blikk rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy Holman János 2009-ben fiktív megbízási szerződések alapján kamuszámlákat állított ki 1,3 milliárd forintnyi értékben, ami után valótlan adóbevallást adott és így 270 millió forintnyi adót nem fizetett be. 

Holman Endre és Portik sem cáfolta eddig, hogy ők üzlettársak voltak. A Generál Média budapesti, Galamb utcai központja mindenesetre abban a lakásban található, amelyet Portik Tamás fiától vásároltak - emlékezet a Blik.

Az MTVA Híradó rendőrségi értesülése szerint a Galamb utcai lakásban forgatta valaki a Kósa Lajos debreceni polgármestert lejárató videót. A Blikk úgy tudja, a nyomozók a költségvetési csalás ügyében tartott házkutatás során lefoglalták a szervereket, és ezek egyikén bukkantak rá a lejárató videó muszter verziójára. Ez alapján megállapították, hogy a felvétel ott, a lakás egyik szobájában készült.