Blikk: Visszaeső bűnöző erőszakolt meg egy lányt az ELTE gólyatáborában

2014.09.02. 08:35

A Blikk értesülései szerint korábban két eljárás is indult az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. Korábban a Velvet is megírta, hogy valószínűleg a rendezvény 38 éves fotósa volt az elkövető, aki korábban többször is járt a kar gólyatáboraiban. A Velvetnek arról is voltak információi, hogy a gyanúsított korábban már két alkalommal, hasonló bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt.

A Blikk azonban ennél konkrétabbat állít: értesüléseik szerint a gyanúsított K. Sándor Szilárd, akit 1996-ban már büntettek erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás.

Az Index információi szerint a bűncselekmény augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt. Úgy tudjuk, hogy a lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért először megverte, majd meg is erőszakolta. A Magyar Nemzet keddi számában meg nem nevezett igazságszolgáltatási forrásokra hivatkozva azt írja: a férfi a kihallgatáson beismerte tettét. A lap szerint a férfi nemhogy nem volt külsős, hanem a tábor egyik szervezője volt, ahogy az a (mostanra eltávolított) gólyatábori honlapon is szerepelt. Sőt, a Magyar Nemzet „egyetemi forrásaitól” úgy tudja, a férfi jelenleg is az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatója lehet. Az ELTE ezt a lapnak nem erősítette meg.

A ELTE hétfői közleményében arról írt, a bűncselekmény gyanújával indított nyomozás tényén kívül mást nekik sem árult el a rendőrség. Az egyetem szerint a gólyatábor szervezett programjai során a résztvevőket nem kényszerítették semmire, és nem a programokhoz kapcsolódóan történt a bűncselekmény.

A Kaposvári Járásbíróság hétfő délelőtti közleménye szerint elrendelték egy 38 éves budapesti férfi 30 napos előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A gyanú szerint a férfi a fonyódligeti gyermektábor területén bántalmazta és megerőszakolta a sértettet.

Frissítés: A Havaria Press úgy tudja, hogy a férfi lakásán házkutatást tartottak, lefoglalták a fényképezőgépét, számítógépét és a ruháit is. A ruhákat vegyszakértő vizsgálja.