Hiába szerette volna, nem repülnek Gripenek a barátnője szülinapján

2014.09.02. 12:54

Csak az Fradi kérését teljesíti a Honvédelmi Minisztérium (HM), egy barátnő szülinapjára nem lehet Gripen vadászrepülőket kérni. Az Átlátszó.hu derítette ki, hogy az új Fradi-stadion átadóján repülő Gripenek a HM szerint kiképzési célból, tehát pluszköltség nélkül repültek. Hogy miért? Mert a Fradi kérte.

Ezen felbuzdulva több olvasónk is írt a HM-nek, hogy a születésnapján vagy a barátnője születésnapján tegyenek egy kört a levegőben a Gripenek. Gábor a hatvanadik születésnapját szerette volna feldobni egy 10-20 perces repüléssel, hozzátette, hogy 

esetleg ejtőernyős kiképzést is tarthatnának felettünk. Ebben az esetben kérem, jelezzék, hogy hány főre számíthatunk, mert akkor nekik is terít a feleségem.

Egyik olvasónknak parádés érveléssel válaszolt a HM: sajnos el kellett utasítaniuk a kérést, mert a kért napra a Magyar Honvédség „JAS-39 Gripenjeinek ... nem volt tervezett kiképzési repülése”. Hogy egyébként ki dönt arról, hogy a Gripenek mikor és hol gyakorlatoznak? Hát persze, hogy a Honvédelmi Minisztérium, ahogy azt a stadionavató kapcsán az Átlátszó.hu-nak elmondták:

Átlátszó.hu: Ki döntötte el hogy a 3 Gripen részt vehet a Fradi-stadion avatóján?

HM: A Honvédelmi Minisztérium vezetése döntötte el, hogy a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen típusú repülőgépei – kiképzési feladat végrehajtása során – az FTC stadionja felett átrepüljenek.

Szóval a születésnapi kérést elutasító HM-válasz tulajdonképpen egy körmönfontan megfogalmazott

csak.
 
 

Mivel az Index elkötelezetten igyekszik minden fronton az olvasók kedvére tenni, ezért rákérdeztünk a HM-nél, hogy a közeljövőben hol lesznek gyakorlórepülések. Így ha a születésnapi partik fölé nem is lehet Gripent kérni, a partikat még át lehet helyezni a Gripenek alá. Amint  a HM válaszol, új cikket írunk!