Ittas vezetésen kapták a Nemzeti Védelmi Szolgálat egyik vezetőjét

2014.09.03. 14:27

Lemondott Zsombok György dandártábornok, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettese, az NVSZ Polgári Titkosszolgálatok Védelmi Szolgálata Igazgatóság igazgatója - tudta meg a Népszabadság.

A lap szerint Zsombok egy hónappal ezelőtt barátaival hekket evett és sört ivott a Római-parton, majd autóba ült, de a III. kerületi kapitányság járőrei egy rutinszerű ellenőrzésen megszondáztatták, és a szervezetében 0,17 ezrelékes alkoholszintet találtak. Mivel ez még a szabálysértési értékhatár alatt van, Zsombok megúszhatta volna egy százezer forintos bírsággal, de amikor kiderült, hogy hol dolgozik, a rendőröknek jelenteniük kellett az esetet.

Két sört ittam, kétszer négy decit, majd közel két órával később meghoztam életem legrosszabb döntését. Kocsiba ültem. Meg voltam győződve arról, hogy a szervezetem már feldolgozta azt a két sört, és hogy semmi gond nem lesz, ha esetleg kollégákkal találkozom

- nyilatkozta Zsombok a lapnak, aki szerint az esetet nemcsak a rendőrök, hanem ő is jelentette a főigazgatónak.

Felajánlottam a lemondásomat a miniszter úrnak, amit ő elfogadott. Két sörrel tönkretettem a szakmai pályafutásomat, de legalábbis a rendőri karrieremnek véget vetetett.

A Népszabadság szerint a lemondott főigazgató-helyettes a Belügyminisztériumban a közfoglalkoztatásban kaphat majd feladatot.