Mazsihisz-vezető volt, most Lázár tanácsadója lesz

2014.09.09. 06:16 Módosítva: 2014.09.09. 08:23

A Magyar Hírlap értesülése szerint szeptembertől a kormány munkáját segíti Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója. A lap úgy tudja, hogy a volt igazgató Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát. 

A lap emlékeztet arra, hogy a miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Úgy vélekedett, több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát.

A miniszter a keddi ülés napirendjére javasolta a zsidó temetőkről és az antiszemitizmus monitorozásáról való tárgyalást. Tizennégy zsidó szervezet a Sorsok Házáról, az oktatási együttműködés továbbfejlesztéséről, a zsidó civil élet támogatásáról és a progresszív zsidó egyházak státusának áttekintéséről egyeztetne - írja az újság.