Laborcot és Galambost jogerősen felmentették

2014.09.10. 13:41

Jogerősen felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándor és Galambos Lajos volt titkosszolgálati vezetőt a Fővárosi Ítélőtábla, írja az MTI.

A bíróság államtitok miatt zárt ülést tartott, majd az ítélet rendelkező részét nyilvánosan hirdették ki, de a szóbeli indoklás már ismét zárt ajtók mögött hangzott el.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatott eljárást Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagy és Laborc Sándor volt dandártábornok ellen, akik a belső elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal elődjének, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak voltak vezetői egymás után, a Gyurcsány-kormány alatt.

Meg nem erősített hírek szerint az ügyészség a Political Capital elemző és tanácsadó cégnek adott több tízmilliós megbízások kapcsán emelt vádat.

A Fővárosi Törvényszék tavaly első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel a két volt titkosszolgálati vezetőt és két munkatársukat.

Az ügyészség Galambos és Laborc esetében fellebbezett, így csak az ő ügyük került másodfokra, ahol szerdán a Fővárosi Ítélőtábla az ügy lényegét tekintve helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, és bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentette a két egykori titkosszolgálati vezetőt.