Nem tudtam, hogy nyolc évig a saját lányommal feküdtem le!

2014.09.10. 20:05

Egy év nyolc hónapos szabadságvesztésre ítélte szerdán a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a férfit, akinek viszonya volt a saját lányával - írja az MTI. A vérfertőzésből két gyerek is született.

47 éves férfi szentpéterúri otthonukban 2005-től 2013-ig rendszeresen közösült lányával, aki a viszony idején már 18 éves elmúlt. A kapcsolat gyümölcseként 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született.

Az ügyben áprilisban tartották az első tárgyalást, de akkor a vádlottak nem jelentek meg, a férfit májusban rendőröknek kellett elővezetnie. Az apa a zárt tárgyaláson azzal védekezett, ő nem tudta, hogy a saját lányával van viszonya, és a lánynak sem volt ellenére az affér. A bíróság azonban nem fogadta el érveit, főleg azért mert a lány – igaz, évekkel a viszony kezdete után – a rendőrséget és a gyámhatóságot is megkereste.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az apát és lányát is bűnösnek mondta ki vérfertőzés bűntettében. A férfit mint többszörös visszaesőt egy év nyolc hónap letöltendőre ítélte, lányát pedig egyéves próbaidőt kapott.