Milliókra perelik Geréb Ágnest egy meghalt baba szülei

2014.09.11. 09:26

Hét évvel a tragikus kimenetelű szülés után beperelte Geréb Ágnest Sz. Hajnalka és férje, értesült a Blikk. Azért csak most vihették bíróságra az ügyet, mert már jogerős ítélet mondja ki, hogy Geréb szakmai hibák sorozatát követte el 2007-ben. A szülészt két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték.

A zárt ajtók mögött zajló tárgyalás már javában tart, és a hírek szerint a szülők milliókra perlik a szülészt azért, mert Geréb egy műfogást alkalmazva gyakorlatilag kitekerte a baba nyakát, még a csecsemő nyakcsigolyái is elváltak egymástól.

A lap szerint a baba halálához hozzájárult a méhen belüli oxigénhiány és a visszéren át beadott méhösszehúzó hormon is. A szülők úgy nyilatkoztak a Blikknek, hogy ha tudják, hogy egy hirtelen komplikáció esetén a bába tehetetlen, nem mondanak le a kórházban szülésről.

Mint ismert, Geréb Ágnest 2012 februárjában négy otthonszüléses ügy miatt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői munkától.

Idén júliusban perújítási nyomozást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla az otthon szülésért küzdő Geréb Ágnes egyik ügyében. A szülész-nőgyógyász ügyvédje, Papp Gábor szerint a becsatolt új szakértői vélemény szerint Geréb Ágnes nem követett el semmilyen foglalkozási szabályszegést, ez alapján fel kell menteni.