Vége lenne az Orbán–Simicska-háborúnak?

2014.09.12. 07:56 Módosítva: 2014.09.12. 17:03

Közel a megállapodás Orbán Viktor és Simicska Lajos közt, közölt egyszerre homályos és regényes információkat a pénteki Népszabadság.

Az mostanra szinte közhely, hogy a miniszterelnök és az egyik legjelentősebb magyar oligarcha negédes viszonya megromlott. Orbán igyekszik kiszorítani a pénzember embereit az államigazgatásból, megkeseríti életét a reklámadóval, és más is nyer jelentős állami tendereket. Mindez az állami gépezet leállásában volt tetten érhető.

A Népszava másképp tudja

A Népszava a cikk megjelenése után ennek ellenkezőjéről számolt be, a lap szerint egyáltalán nincs szó kiegyezésről Orbán Viktor és Simicska Lajos között, és Simicska nem akarja eladni a tulajdonában álló médiumokat.

A tarthatatlan állapotnak azonban – állítólag – hamarosan vége. A lap szerint Simicska eladja médiaportfólióját, amelyben olyan jelentős médiumok szerepelnek, mint a:

  1. Magyar Nemzet
  2. Hír tévé
  3. Lánchíd rádió
  4. Class FM

A vásárlók a lap szerint:

  • Habony Árpád, miniszterelnöki tanácsadó, aki ingyen dolgozik Orbán Viktornak
  • Andy Vajna, aki a magyar film felelőseként fáradozik a kulturális élet fellendítésén

A Népszabadság úgy tudja, hogy a tervezett Nemzeti Kommunikációs Ügynökséget szintén Habony Árpád kapja meg. A tanácsadó költheti majd el a teljes állami hirdetési pénzt, 50 milliárd forintot.