Lemondott az MSZP pártigazgatója

2014.09.14. 20:26
Az Index információi szerint a hétvégén lemondott a szocialisták pártigazgatója. Velez Árpád a korábbi pártelnök, Mesterházy Attila legközvetlenebb baráti köréhez tartozott. Lemondólevelében azt írta, hogy úgy érzi, elfogyott iránta a bizalom.

2,3 milliárd forintos hitel, kifizetetlen kampány, 200 milliós törlesztőrészletek és további önkormányzati ingatlanvásárlási hitelek.

Röviden ez volt az MSZP leltára 2010-ben, amikor Velez Árpád átvette a párt pénzügyeinek intézését. A súlyos helyzet ellenére az elmúlt négy évben viszonylag zökkenőmentesen sikerült menedzselni a pénzügyeket, viszont közben összeomlott a Mesterházy Attila nevével fémjelzett politikai vonal, új elnök és elnökség került a párt élére.

Velez Árpád körlevelében azt írta, hogy az utóbbi időben több olyan hír jutott a tudomására, amely szerint őt tartják akadálynak, hogy az új pártelnök, Tóbiás József megvalósítsa saját irányvonalát, úgy érezte, nincs meg a bizalom iránta, ezért lemondott.

Forrásaink szerint Velez lemondása egy újabb állomása lehet az utóbbi időben egyre keményebb szembenállásba forduló belső konfliktusnak, ami a korábbi pártelnök támogatói és az utóbbi hónapokban megerősödött öregek között zajlik.