Eutanáziában részesülhet a belga szexuális bűnöző

2014.09.15. 22:31 Módosítva: 2014.09.15. 22:33

Hozzájárult a belga bíróság ahhoz, hogy az életfogytiglanra ítélt Frank Van Den Bleeken eutanáziával fejezhesse be életét. A bűnöző 1980 óta ül börtönben nemi erőszak és gyilkosság miatt, írja a BBC

Bleeken 2011 óta kérvényezi az eutanáziát, de a belga eutanáziás bizottság meg szeretett volna vizsgálni minden lehetséges gyógymódot, mielőtt döntene. Az ötvenéves bűnözőnél végül megállapították, hogy reménytelen a gyógyulása, a férfi esetleges szabadulása esetén képtelen lenne kontrollálni szexuális vágyait.

Frank Van Den Bleekent hamarosan egy meg nem nevezett kórházba szállítják, de nem tudható, mikor kapja meg a halálos injekciót. 

12 éves a belga eutanázia

Belgiumban 2002 óta legális az eutanázia, és azóta nő a beavatkozások, és a rendszer kritikáinak száma. 2013-ban vihart kavart Eddy és Marc Verbessem esete, akik süket egypetéjű ikrekként tudták meg, hogy genetikus okokból hamarosan a látásukat is elveszítik. Ezen okból részesülhettek eutanáziában. 

Szintén tavaly halhatott meg Nathan Verhelst, aki sikertelenül esett át nemváltoztató műtéten. A legnagyobb vitákat az kavarta, amikor az év elején gyerekekre is kiterjesztették az eutanáziás jogot, ha gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport