A NAV-botrány kirobbantójával erősít Juhász Péter

2014.09.17. 16:31
Horváth András lesz az V. kerület átláthatósági biztosa - közölte a Facebook-oldalán Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, aki a baloldal közös jelöltje a Belvárosban.

Juhász Péter szerdán azt írta a Facebookon, hogy "ma megállapodtunk Horváth Andrással, a NAV-botrány kirobbantójával, hogy amennyiben én leszek Belváros-Litpótváros polgármestere október 12-én, vállalja, hogy a kerület transzparenciájának biztosítását".

És hogy ez pontosan mit takar? Horváth András feladata lesz Juhász szeriont, hogy az önkormányzat működésével kapcsolatos minden terv, döntés és pénzköltés minden itt élő számára elérhető legyen, átvilágítja a döntés-előkészítő folyamatokat és a szerződő partnereket is.

Juhász elárulta, hogy a megválasztása esetén első lépésként azokban az ügyekben indítanak vizsgálatot, amelyre Rogán Antalék nem adnak válaszokat: 

  • Hány ingatlant adtak el áron alul az elmúlt 8 évben a Belvárosban?
  • Kiknek adták el pályáztatás nélkül?
  • Hány fantomszervezetnek fizettek támogatásokat és hány száz milliót?
  • Milyen szerződéseket kötöttek?

"András elhivatottságához nem férhet kétség, biztos vagyok benne, hogy mindenki számára hasznos lesz munkája" - írta Juhász Péter. 

Horváth Andrásnak nem ez az első politikai szerepvállalása, mióta kirobbantotta az úgynevezett NAV-botrányt. Az április választásokon Zuglóban indult Ángyán József mozgalma, a Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ), valamint az Élőlánc Magyarországért ökopárt jelöltjeként. 1,85 százalékkal a negyedik helyen végzett.