Megint gyerekeknek próbáltak ketrecharcot szervezni

2014.09.19. 07:20

Simicskó István törvénymódosítással akadályozná meg azt, hogy 14 éven aluli gyerekek is részt vehessenek ketrecharcos viadalokban. Az EMMI sportállamtitkárság vezetője a Blikknek azt mondta, hogy az Igazságügyi Minisztériummal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a küzdősportágak vezetőivel és a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával már az őszi ülésszakban a parlament elé viszik a szabályok szigorítását.

A sietséget Simicskó szerint az indokolja, hogy a Magyar Kempo Szövetség (MKSZ) a tavaszi botrány ellenére szeptemberben Felföldi Szabolcs és Lacza Ádám Illés (az MKSZ elnöke)  újra megpróbált tető alá hozni egy gyerekversenyt, pedig az egyik szervező, Felföldi Szabolcs ellen a rendőrség éppen kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz. A versenyt végül sikerült más MMA (Mixed Martial Arts – valójában így hívják a ketrecharcot, ami nem is ketrecben zajlik) szervezeteknek megakadályozni, de a kormányt már maga a terv is cselekvésre késztette.

Közben a Magyar Kempo Szövetség közleményben igyekezett cáfolni érintettségét az ügyben, többek között megpróbálta magát elhatárolni az ügyben leginkább érintett Felfölditől, állítva:

Felföldi Szabolcs semmilyen tisztséget sem tölt be a Magyar Kempo Szövetségben, Lacza Ádám Illés semmilyen módon sem nem „főnöke” Felföldi Szabolcsnak.

Ez a kijelentés azonban azért sántít, mivel Felföldi a Magyar Kempo Szövetségtől kapta a fekete övet, és honlapja szerint Lacza Ádám Illés még a profi pályafutását is támogatta. 

Segítem a Magyar Kempo Szövetség munkáját, ha szükséges bíráskodok, bemutatót, és szemináriumot tartok. Ahol csak tudom népszerűsítem a sportot.

Arról, hogyan érdemes versenyeztetni gyerekeket és hogyan nem, ebben a cikkben olvashat>>>>>