Kovács Béla titkosszolgálati akciót sejt a háttérben

2014.09.23. 14:37 Módosítva: 2014.09.23. 15:26

Egy gátlástalan titkosszolgálati manipuláció margójára – ezzel címmel adott ki közleményt Kovács Béla arra az Index-cikkre reagálva, amelyben a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége múltjáról írunk.

Kovács Béla „újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak” tartja az írást. „A napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták” – írja. Szerinte nem igaz a cikkünk azon állítása, miszerint egy eltitkolt kapcsolatból született és az apja egy orosz katonatiszt, az édesanyja pedig a katona nyomására döntött úgy, hogy állami gondozásba adja. 

„Édesanyám – akit 10 éve ismertem meg – viszont nem egy eltitkolt kapcsolat vagy románc következtében esett teherbe, hanem azért, mert megerőszakolták. Ráadásul nem egy orosz tiszt, hanem magyarul beszélő emberek, csoportosan” – írta a kedden kiadott közleményében.

Mindezek Kovács szerint olyan magánjellegű, a legintimebb szférába tartozó titkok, amelyek normál esetben nem tartoznak senki másra a legszűkebb családi körön kívül. Szerinte az Index cikkét a titkosszolgálatok mondták tollba.

Amikor Strasbourgban beszéltünk Kovács Bélával, a politikus nem tett említést az édesanyját ért nemi erőszakról, azt mondta a munkatársunknak, hogy semmit nem tud az édesapjáról, édesanyja soha nem beszélt neki róla.

Kovács Béla a cikkünk többi állítására nem reagált, így arra sem, hogy miközben orosz feleségével, Szvetlana Isztosinával együtt volt, a nő hozzáment egy osztrák bűnözőhöz. Ahogy arra sem, hogy a nőnek jelenleg is van egy japán férje. A feleség a házasságok révén szerzett nyugati okmányokkal, más-más néven intenzíven utazott a nagyvilágban, a KGB futáraként.

Több jobbikos politikust is sikerült megszólaltatnunk: Staudt Gábor főpolgármester-jelölt és Sneider Tamás is azt mondta, továbbra is bíznak Kovácsban.

Jó napot, Jobbik! Kovács Béláról lenne szó