Földomlás Pilisvörösváron

2014.09.27. 07:43 Módosítva: 2014.09.27. 19:02

Beszakadt a föld a 10-es úttól 2-3 méterre Pilisvörösváron a Budapest-Esztergom szakaszon épülő vasúti csomópontnál, ezért a közúti és a vasúti forgalmat is le kellett állítani szombat kora hajnalban.

Csámpai Attila ismertetése szerint mintegy 10 méter hosszúságban az épülő csomópont zsaluzata, és a támfal omlik, már több köbméter föld szakadt le.

A fővárosi tűzoltók a pest megyei műveleti szolgálat vezetésével folytatják a védekezést. A helyszínre érkeztek a kivitelező cég illetékesei is, tőlük várják a statikai adatokat, hogy pontosan felmérjék a helyzetet. A szakértők döntenek majd arról, hogy a közlekedési korlátozásokat mikor oldják fel.

Ideiglenes utat kell építeni

A 10-es út várhatóan három napig lesz lezárva az érintett szakaszon.  Hétfő reggelre létrehoznak egy ideiglenes utat a 10-es főút pilisvörösvári szakasza mentén.

  Loppert Dániel, a beruházó NIF szóvivője szombat délután azt mondta: a konzorciumvezető-kivitelező A-Híd Kft. szakemberei a vasúti aluljárónál hozzáláttak egy a 10-es főút problémás szakaszát kiváltó, aszfalt burkolású ideiglenes út építéséhez. A munkával a legkésőbb hétfő reggelre el kell készülniük.

Az ideiglenes utat csak a 3,5 tonnánál könnyebb járművek használhatják majd óránkénti 10 kilométeres sebességkorlátozás mellett - mondta a szóvivő. A  munka éjjel-nappal folyik majd. Az ideiglenes megoldás és a 10-es főút általános zsúfoltsága miatt hétfőtől ezen a szakaszon a szokásosnál is nagyobb torlódásokra lehet majd számítani.   

Elterelik a Volánt

A Budapest-Dorog-Esztergom autóbuszvonal járatai is más vonalon közlekednek a beomlás miatt. Nem érintik Pilisvörösvárt, ehelyett Solymáron és Pilisszentivánon át közlekednek – írta az MTI. Pilisvörösvár csak Budapest felől közelíthető meg a Budapest-Pilisvörösvár és a Budapest-Pilisszántó vonalak járataival. Esztergom felől csak átszállással lehet Pilisvörösvárra eljutni a Pilisszentiván autóbusz fordulótól Solymáron át – óránként – a vasútállomásig közlekedő mentesítő autóbuszokkal.