Nem hiányzik valakinek egy anyadisznó?

2014.09.30. 11:18

Hétfő délután egy autós keresztülhajtott Pilisszentivánon. Az utánfutójáról pedig leesett egy 190 kilós anyadisznó. Az autós nem vette észre, továbbhajtott. Őt keresi a település, hívta fel a figyelmünket kerdezzfelelek.tumblr.

Ön is látta?

Pilisszentiván jegyzője osztotta meg Facebook-oldalán a felhívást:

„FIGYELEM, NEM VICC!

Pilisszentiván község Polgármesteri Hivatala keresi azt az autóst, aki tegnap délután az utánfutójáról elhagyott egy kb 190 kg-os élő anyadisznót. A disznó jelenleg egy solymári állattelepen van ápolás és megfigyelés alatt, mivel az esésből eredően sérüléseket szenvedett. Kérjük, hogy a tulajdonos a 26-367-322-es telefonszámon jelentkezzen!"

Telefonon értük utol Peller Györgyöt, aki elmondta, hogy az állatot − miután leesett −, tűzoltói segítséggel beterelték egy udvarba, majd kikötözték a főtérre, hogy ha az autós észreveszi, hogy hiányzik az állat az utánfutóról, és keresni kezdi, meglássa. De a tulajdonos nem került elő, az állat pedig estére rosszul lett, nyilván az esés miatt.

coci
Fotó: Olvasói fotó

A disznóhoz kiérkező hatósági állatorvos ellátta az állatot, amit ezután egy solymári állattartó telepre szállítottak. Felmerült, hogy egy ekkora állatért talán majd olyanok is jelentkeznek, akik nem autóztak aznap semerre, de jól jön egy 190 kg-os anyadisznó. A jegyző szerint azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, a disznó gyakorlatilag talált tárgynak minősül, ami hatósági eljárás során felelős őrzésben részesült. Így a gazdájának először bizonyítania kell, hogy az állat tényleg az övé, majd az önkormányzat költségeit - állatorvos, gyógyszer, őrzés - meg kell fizetnie.

Kérjük, a fenti számon jelentkezzen, ha ön hagyta el az állatot, vagy szóljon az olyan ismerőseinek, akik elhagytak hétfőn egy anyadisznót!