Fekete felhők gyülekeznek

2014.10.01. 15:40

Ha mostanában felnézett az égre, feltűnhetett, hogy egyre több a felhő felettünk, és sajnos az a rossz hírünk van, hogy ez az elkövetkező napokban csak rosszabb lesz.

Délután a felhőkből elsősorban a Dunántúlon és északon, északkeleten eshet eső, de csütörtökön már többfelé kell számítani rá, jósolta az Időkép. Napközben a felhősebb északi, északkeleti tájakon mindössze 15-17 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk, máshol viszont 18-22 fok közé melegedhet a levegő.

csuti
Fotó: idokep.hu

Pénteken már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de ezzel együtt az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy zápor még kialakulhat. Napközben 15-20 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb északkeleti területeken 15 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Szombaton egyre több helyen van remény rá, hogy kisüt a nap, de elszórtan még előfordulhatnak kisebb esők. Hajnalban 7-12, napközben 14-19 fokig melegszik az idő. Vasárnap már csak gyengén felhős időnk lesz, és a délkeleti szél is mérsékelt marad. Hajnalban 5-10, napközben 15-20 fok várható.