A választási bizottság látatlanul is tudja, nem csalt Rogán tévéje

2014.10.02. 20:57

Elutasította a Fővárosi Választási Bizottság Juhász Péter, az V. kerületi ellenzéki polgármesterjelöltjének kifogását, miszerint a kerületi City TV elfogultan mutatta be a jelölteket a műsoraiban, méghozzá azzal az indokkal, hogy nem kapták meg időben a csatorna felvételeit, így a rendelkezésre álló bizonyítékok, vagyis az Együtt-PM-es Juhász által kigyűjtött adatok alapján nem állapítható meg a jogsértés. (A felvételeket a netről is törölték.)

Juhász még kedden jelentette fel a City TV-t azért, mert az 19 pozitív hírben mutatta be a Fidesz jelöltjét, Szentgyörgyvölgyi Pétert, míg ő alig került képernyőre, és akkor is inkább negatív összefüggésben.

Az FVB ugyan kikérte a tévétől a kérdéses műsorok felvételeit, az viszont az október 2-i, délután 3-kor kezdődött ülés kezdetéig nem tudták kimásolni a túl nagy terjedelmű felvételeket, így azokat nem is tudták megvizsgálni.

„A megalapozott döntéshozatalhoz szükséges a hivatkozott felvételek megtekintése. Ezek hiányában, a rendelkezésre álló adatok, önmagában a beadványozó által bizonyítékként becsatolt kimutatás alapján a Fővárosi Választási Bizottság nem ad helyt a kifogásnak” – áll a határozatban.

Az Együtt-PM, amely korábban a médiahatóságnál is feljelentette a City TV-t, fellebbez a határozat ellen.