Megvan a kampány legmeghatóbb pillanata

2014.10.05. 20:58

Bár van még egy hét az önkormányzati választásokig, nem hiszem, hogy felelőtlenség lenne kijelenteni: megvan a kampány legmeghatóbb pillanata. A találatért köszönet tisztaszegyen.tumblr-nek. Nem friss ugyan, a felvétel szeptember hetedikén készült, de nem hagyhatjuk, hogy csak egy sima sajtótájékoztatóként emlékezzünk meg erről a napról.

A napról, amikor Spiesz András, a baloldali összefogás önkormányzati képviselőjelöltje megmutatta, milyen az, amikor valaki meghatóan esetlen. Falus Ferenc századjára nézi irigykedve ezt az egy percet, nézze ön is! (0:26-tól 1:30-ig)

Spiesz András, az MSZP-Együtt-DK-PM-Összefogás Zugló közös képviselőjelöltje azt a problémát vetette fel szeptember 7-én, hogy a kerületben több mint száz térfigyelő kamera működik, ám ezek folyamatos figyelésére nincs megfelelő kapacitás.

Ebben volt segítségére Karácsony Gergely, aki végül a zavarban lévő Spiesz helyett felvázolta a problémát. Amikor másodjára kellett kisegíteni, szinte kegyelemért könyörgő szemekkel vallja be Spiesz: ez az első nyilvános szereplése. Itt a tökéletes, megható pillanat még egyszer:

.