Halálos vonatbaleset Nagylókon

2014.10.10. 07:09

Hajnali fél hat körül a Dombóvárról a Déli pályaudvarra tartó személyvonat Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban összeütközött az Alba Volán autóbuszával –  írja a Mávinform. Az utasokat nem szállító busz kettészakadt, sofőrje kirepült az ablakon, és szörnyethalt; a vonat hetven utasa közül senkinek nem lett baja.

foto 2 7
Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

A vizsgálatok szerint az átjáróban tökéletesen üzemelt a fénysorompó. Az Alba Volán Zrt. pedig azt közölte, hogy a sofőr hat éve dolgozott náluk, és „megbízható, tapasztalt munkatárs” volt, kétszázezer balesetmentes kilométerrel a háta mögött. 34 éves férfi a baleset helyszínétől néhány kilométerre, Hantoson lakott, és  mindig ugyanazon a vonalon, ugyanazon autóbusszal közlekedett. Az autóbusz tizenkét éves volt, és éppen az előző napon vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, ahonnan hiba nélkül került ki a forgalomba.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs-vonalon jelenleg áll a közlekedés, a MÁV-Start Zrt. Sárbogárd és Sárosd között busszal szállítja az utasokat, de ez a tervezett menetidőhöz képest egyórás késést jelent. A balesetben a felsővezeték is leszakadt, ami a vonalon végzett munkálatokat is elnyújthatja.

foto 2 1 0
Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu