Morvai Krisztina KDNP-s színekben kampányol

2014.10.10. 12:34

Úgy tűnik, nem tudott zöld ágra vergődni Szigetváron a Fidesz és a KDNP, és a helyi kereszténydemokraták továbbra is a Jobbikkal közösen támogatják Simon Jánost, aki egy helyi civil szervezet színeiben indult a választáson. 

Akkor a KDNP országos elnöksége közölte, nincs ügy, leszóltak Szigetvárra, hogy a helyi szervezet csak a Fidesz jelöltjét támogathatja, nem tehetnek másként. Ehhez képest a lapunkhoz eljuttatott felvétel tanúsága szerint a KDNP–Jobbik-szövetség továbbra is betonbiztosan áll Simon mögött. Olyannyira, hogy a választások előtti utolsó napon a Jobbik EP-képviselője,

Morvai Krisztina kampányol a KDNP és a Jobbik által támogatott jelölt mellett.

Az eset előzménye, hogy a Szigetvárt 2002-től nyolc éven át irányító Paizs József halála után szétesett a szigetvári MSZP, a Fidesz-KDNP könnyedén nyert 2010-ben, Kolonics János polgármester tevékenységével azonban sem a helyi Fidesz, sem a helyi KDNP nem volt elégedett, ezért fordult Koloniccsal szembe Simon, aki 2010-ben még a Fidesz-KDNP támogatásával jutott be az önkormányzatba, majd lett Kolonics alpolgármestere.